Skip to content
Politică

Bica, despre injurături și statutul de femeie de succes în închisoare. Cum i se adresau ”colegele” din penitenciar

În cadrul unui interviu acordat jurnalistului România Tv, Victor Ciutacu, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, prezentă la momentul actual în arest la domiciliu, a dezvăluit câteva momente din cele 6 luni în care s-a aflat în arest preventiv.

Astfel, fostul procuror subliniază faptul că, pe toată perioada detenției, nu a beneficiat în niciun fel de tratament preferențial, ba mai mult, susține că nu a găsit bunăvoință în anumite situații în care a făcut solicitări de natură personală.

Nu am ajuns bine în arestul central, din nou, că a venit hârtie de la DNA să fiu trasferată la Târgşor şi era cu o săptămână înainte de Săptămâna Mare şi tata îşi făcuse curaj după o lună şi jumătate să vină miercuri să mă vadă. Şi am primit vestea că urmează a doua zi să merg la Târgşor şi m-am cerut în audienţă la adjunctul acelui domn de la arestul central şi l-am rugat să nu plec în Săptămâna Mare, să plec în săptămâna de după, pentru că vine tata şi nu l-am văzut de atâta vreme şi îmi face bine psihic şi că îl rog frumos. I-am explicat vreo 10 minute şi domnia sa a zis că se va gândi şi va analiza. Oricum limbajul trupului a fost că mă va trimite spre Târgşor a doua zi, ceea ce s-a şi întâmplat. Au ţinut maşina până am terminat eu la instanţa unde aveam termen, deşi maşina ar fi trebuit să plece la 11.00, 12.00. M-au aşteptat şi am plecat spre Târgşor.”, a povestit Bica.

De asemenea, Alina Bica a povestit și despre înjurăturile primite în închisoare.

„A fost şi o chestie drăguţă, dacă pot spune drăguţă. Paradoxal, la Târgşor, când mi s-au adresat cuvinte nepotrivite mi s-au adresat cu apelativul de „doamna Bica”, ceea ce a fost o chestie simpatică, pentru că nu m-a mai înjurat nimeni cu „doamna Bica”. Deci, nu „fă, Alino”, nu „fă, infractoareo”. Nu a încercat nimeni să mă intimideze.”, a mai spus fosta șefă DIICOT.

Întrebată de jurnalistul Victor Ciutacu dacă se consideră o femeie de succes, Alina Bica și-a povestit succint parcursul profesional, spunând că a „luat-o treaptă cu treaptă” pentru a ajunge sus.

„Când am spus, la uşa puşăriei, la eliberare, că sunt o femeie de succes, nu a fost o afirmaţie. Un domn a fost impertinent şi i-am răspuns la fel de impertinent, că vorba aia, am vorbele la mine şi le-am avut întotdeauna”, a afirmat fosta șefă antimafie.

„Sunt un copil, primul copil care a plecat cu facultate dintr-o familie de la Făgăraş şi am ajuns unde am ajuns fără să mă crescă cineva peste noapte. Am văzut în mod frecvent la televizor oameni vorbind despre mine fără să mă cunoască. Eu am plecat de jos şi am venit în Bucureşti, în 2002, transferată de la Parchetul Tribunalului Braşov la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Şi am luat-o treaptă cu treaptă până în 2009, când am fost detaşată la Ministerul Justiţiei. Eu nu am apărut peste noapte”, a mărturisit Bica.

De reamintit faptul că marți Alina Bica a solicitat revocarea arestului la domiciliu, susținând că este nevinovată.

„Nu cred că un om care în 17 ani nu a avut nicio sesizare la adresa integrității sale după ce a ajuns șeful unei instituții a început să comită infracțiuni pe bandă rulantă. Nu sunt vinovată. De ce stau în arest la domiciliu?”, le-a spus Alina Bica magistraților, potrivit agerpres.ro,  pe care însă nu i-a convins, ICCJ respingând  toate solicitările formulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *