Skip to content
Politică

Bica, după declarațiile lui Coldea: Nu va păți nimic, indiferent ce va face!

adevarul.ro

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a declarat miercuri că Florian Coldea, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, nu va păți nimic, „indiferent ce va face”, atâta vreme cât Laura Codruța Kovesi va rămâne la conducerea DNA.

Prezentă miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a avut loc ultimul termen al procesului Bica-Horia Simu, fosta șefă a DIICOT a fost întrebată de jurnaliști ce crede despre retragerea lui Coldea din SRI.

„Apropo, i-am citit interviul, foarte profesionist scris. Îl aștept să vorbească. Eu consider că domnul Coldea, având în vedere câte persoane au discutat de domnia lui și ceea ce a făcut în doi ani de zile, ar fi trebuit să existe o verificare mult mai serioasă în ceea ce îl privește. (…) Eu mi-am exprimat de la început punctul de vedere: cu actuala orientare la nivelul DNA și cu doamna Kovesi acolo, niciodată domnul Coldea nu va păți nimic în această țară, indiferent ce va face”, a spus Bica, conform agerpres.ro.

Ea a reiterat faptul că dosarele în care a fost trimisă în judecată au plecat de la Florian Coldea și de la Laura Kovesi.

Înalta Curte de Casație și Justiție a repus pe rol dosarul în care Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost trimiși în judecată pentru corupție în legătură cu clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Motivul reluării procesului a fost propunerea judecătorilor de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru care inculpații au fost trimiși în judecată de DNA.

Astfel, pentru Alina Bica se propune schimbarea încadrării din infracțiunile de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, în infracțiunea de favorizarea făptuitorului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *