Skip to content
Politică

Bica primește lovitura fatală. Un afacerist a turnat-o la DNA pe ea și pe Vântu, pentru o presupusă șpagă de 4 milioane de euro

România pare să fie acaparată de o nouă modă și anume turnătoria. După valul de denunțuri făcute de fostul ministru PDL, Gabriel Sandu, de afaceristul Dorin Cocoș, apoi de apropiații Elenei Udrea, sâmbătă au apărut informații despre un nou presupus denunț.

Victima ”turnătoriei” ar fi fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

Citește și: România se cutremură. Mărturia incredibilă a Alinei Bica prin care le dă șah-mat lui Coldea și Koveși

Potrivit jurnaliștilor de la Realitatea TV, Ovidiu Tender i-ar fi denunţat la DNA pe Alina Bica şi Sorin Ovidiu Vîntu, conform Realitatea Tv.

Omul de afaceri Ovidiu Tender susţine că Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi cerut mită pentru ca împreună cu Bica să îl ajute să scape de dosarul RAFO CAROM. Informaţia apare în denunţul lui Tender formulat la DNA împotriva Alinei Bica, obţinut în exclusivitate de Realitatea TV. I

„În 25 mai 2005, am fost chemat la o întâlnire de către Vîntu Sorin Ovidiu care, după ce m-a verificat să nu am vreun aparat de înregistrare, audio sau video, mi-a cerut să dau suma de 4 milioane de euro cash pentru a scăpa de dosarul penal de la DIICOT. Mi-a dat termen să plătesc această sumă până la 25 iulie 2005, pentru că suma urma să se împartă la opt persoane care vor rezolva problema cu dosarul meu. La nedumerirea şi neîncrederea mea faţă de această solicitare, Vîntu Sorin Ovidiu mi-a spus că voi primi un semnal în acest sens când voi fi chemat la DIICOT.

Într-adevăr, după câteva zile am fost chemat la DIICOT de către procurorul Alina Bica, care mi-a transmis mesajul: Vă felicit că v-aţi descurcat! Am înţeles că solicitarea de a da 4 milioane de euro făcută de Vîntu era cu acordul procurorului de caz şi eventual al altor persoane pe care nu le-a menţionat.

„La termenul din 25 iulie 2005, până la care trebuia să fac plata, am fost chemat din nou de Sorin Ovidiu Vîntu la domiciliul acestuia unde, în prezenţa lui Liviu Luca, după ce eu le-am comunicat că nu am de unde să plătesc această sumă, aceştia mi-au spus că grupul lor consideră că eu i-am înşelat şi că de acum încolo voi suporta consecinţele refuzului meu de a da mită. După numai câteva zile, am fost chemat de procuroarea Alina Bica şi aceasta a dispus împotriva mea măsura obigării de a nu părăsi ţara.”, se arată în denunțului lui  Ovidiu Tender obţinut de Realitatea TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *