Biden așteaptă întâlnirea cu Xi Jinping/ Prima vizită a președintelui chinez în SUA în ultimii șase ani

Președintele chinez, Xi Jinping, se întâlnește astăzi pe pământ american, la San Francisco, cu omologul său, Joe Biden, iar liderul de la Washington speră ca discuțiile bilaterale să ducă la o relație mai stabilă între Statele Unite și China.

Este prima vizită a lui Xi Jinping în SUA, în ultimii șase ani. Precedenta a avut loc în 2017, în mandatul președintelui de atunci, Donald Trump. În prezent, pe fondul tensionat al războaielor din Orientul Mijlociu și din Europa, Joe Biden speră să prevină detonarea unei alte crize pe finalul acestui prim mandat al său, în vreme ce se pregătește pentru alegerile de la care speră un al doilea mandat, anul viitor, arată CNN într-un comentariu pe site-ul său.

Președintele american vrea să le demonstreze nu doar cetățenilor săi, ci și lui Xi, în mod direct, că o relație îmbunătățită între Washington și Beijing este în interesul tuturor, opinează sursa citată. Înaintea discuțiilor, oficialii americani au avut grijă să tempereze așteptările, comunicând că nu anticipează o listă lungă de rezultate.  Nu se știe nici măcar dacă va fi o declarație comună, care este uzuală în astfel de circumstanțe.

Obiectivul principal al discuțiilor pare să fie restabilirea canalelor de comunicare, în principal prin intermediul armatei, pentru a evita situațiile de care oficialii americani se tem că ar putea duce la un conflict deschis între China și SUA.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: