Biden: Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze în cele din urmă Fâşia Gaza şi Cisiordania

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a afirmat sâmbătă că Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze în cele din urmă Fâşia Gaza şi Cisiordania, după războiul Israel-Hamas, transmite Reuters.

”Pe măsură ce ne străduim pentru pace, Gaza şi Cisiordania ar trebui reunite sub o singură structură de guvernare, în cele din urmă sub o Autoritate Palestiniană revitalizată, în timp ce lucrăm cu toţii către o soluţie cu două state”, a spus Biden într-un articol de opinie din Washington Post.

Preşedintele a arătat că ”Nu trebuie să existe nicio strămutare forţată a palestinienilor din Gaza, nicio reocupare, niciun asediu sau blocaj şi nicio reducere a teritoriului”, a spus Biden.

El a folosit editorialul pentru a încerca să răspundă la întrebarea ce vor Statele Unite pentru Gaza odată ce conflictul se va termina.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a contestat planul lui Biden ca Autoritatea Palestiniană să guverneze Gaza.

”Cred că Autoritatea Palestiniană în forma sa actuală nu este capabilă să accepte responsabilitatea pentru Gaza după ce ne-am luptat şi am făcut toate acestea, pentru a le transmite lor”, a spus el la o conferinţă de presă la Tel Aviv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: