Biden l-a anunţat pe „preşedintele Putin” când l-a întâmpinat pe Zelenski, după care s-a corectat

Sursă foto: Twitter

Joe Biden, aflat sub presiunea de a-şi retrage candidatura la Casa Albă, l-a anunţat joi pe „preşedintele Putin” în timp ce îl întâmpina la summitul NATO de la Washington pe şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP şi Reuters. 

„Şi acum vreau să-i dau cuvântul preşedintelui Ucrainei, care are atât curaj, atâta determinare. Doamnelor şi domnilor, preşedintele Putin”, a declarat democratul, în vârstă de 81 de ani, care s-a îndepărtat de microfon înainte de a realiza greşeala şi de a reveni afirmând: „Îl va învinge pe preşedintele Putin. Preşedintele Zelenski. Sunt atât de concentrat să-l învingem pe Putin”.

Adversarii săi republicani s-au sesizat imediat şi au difuzat imagini video pe reţelele de socializare.

Eroarea este de foarte rău augur înaintea unei conferinţe de presă pe care preşedintele democrat urmează să o susţină la 18:30, ora locală (22:30 GMT).

Provocarea pentru preşedintele american va fi să aibă replică, să se exprime clar, cu o voce sigură, fără note şi prompter.

El nu a putut face acest lucru pe 27 iunie, în timpul unei dezbateri cu predecesorul său republican Donald Trump, pe care rămâne hotărât să îl înfrunte în alegerile din noiembrie.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: