Biden s-a răzgândit: Probabil că nu va exista o încetare a focului în Fâşia Gaza până luni

Sursă foto: Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden, care a declarat săptămâna aceasta că speră la o încetare a focului în Fâşia Gaza până luni, a revenit joi asupra afirmaţiei sale, spunând că această întrerupere a ostilităţilor „probabil că nu se va întâmpla până la data respectivă”, relatează AFP, citată de Agerpres.
SUA examinează, de asemenea, „versiuni contradictorii” privind atacul care a avut loc joi, în timpul unei distribuiri de ajutoare în Gaza, a declarat preşedintele american pe peluza din faţa Casei Albe.

Peste 100 de palestinieni au fost ucişi în oraşul Gaza în timpul unei distribuiri de ajutoare umanitare, care a degenerat în haos, potrivit grupării Hamas care i-a acuzat pe soldaţii israelieni că au deschis focul asupra unei mulţimi înfometate. Surse israeliene au confirmat că soldaţii, simţindu-se „ameninţaţi”, au tras cu muniţie reală, dar au negat că aceste tiruri ar fi responsabile pentru respectivul bilanţ al morţilor.

„Verificăm aceasta în momentul de faţă. Există două versiuni contradictorii ale celor întâmplate. Nu am încă un răspuns”, a declarat Joe Biden. Întrebat dacă este de părere că acest eveniment va avea un impact asupra negocierilor de încetare a focului, Joe Biden a răspuns: „Ştiu că asta se va întâmpla”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: