Skip to content
Internațional

Biden şi Modi vor discuta luni despre conflictul din Ucraina

newsonair.com

Preşedintele american Joe Biden va avea luni o întâlnire în format virtual cu premierul indian Narendra Modi, în care va aborda, printre altele, conflictul din Ucraina, a anunţat Casa Albă duminică, potrivit AFP.

Preşedintele Biden va evoca „consecinţele războiului brutal al Rusiei contra Ucrainei şi cum să fie atenuat impactul său destabilizator asupra aprovizionării cu alimente la nivel mondial şi asupra pieţei de materii prime”, a afirmat purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.

Cei doi lideri nu au reuşit să ajungă la o condamnare comună a invaziei ruse la ultima discuţie pe care au avut-o la începutul lunii martie, în cadrul unei reuniuni a alianţei Quad, din care fac parte SUA, India, Australia şi Japonia. Potrivit sursei citate de Agerpres, Biden a calificat drept ezitantă reacţia Indiei la invadarea Ucrainei.

India a refuzat până acum să se alăture voturilor de condamnare a Moscovei la ONU, declarându-se însă profund tulburată de omorârea unor civili la Bucha, în Ucraina. New Delhi descrie Moscova drept un pilon esenţial al politicii externe indiene în virtutea parteneriatul strategic pentru securitatea sa naţională. Conform Casei Albe, pe agenda discuţiilor de luni se vor mai afla securitatea în regiunea Asia-Pacific, pandemia de COVID-19 şi criza climatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *