Biden şi Trump se pregătesc pentru prima lor dezbatere prezidenţială, care va pune în evidenţă capacitatea lor mintală

Sursa foto: Flickr

Preşedintele Joe Biden stă ascuns cu consilierii săi la Camp David de mai multe zile pentru a se pregăti pentru dezbaterea cu rivalul Donald Trump. Acesta, în schimb, evită pregătirea tradiţională şi preferă să poarte discuţii politice informale între opririle din campanie. Confruntarea de la Atlanta, care va avea loc joi la ora locală 21.00 (vineri, ora 4:00, ora României), va fi cea mai timpurie dezbatere prezidenţială din istoria modernă a Statelor Unite şi un eveniment esenţial pentru ambii candidaţi, relatează Reuters.

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, şi fostul preşedinte Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, se află la egalitate în sondajele de opinie naţionale, o parte considerabilă a electoratului fiind încă nehotărâtă cu cinci luni înainte de votul din 5 noiembrie.

Dezbaterea va oferi cel mai puternic contrast de până acum între cei doi bărbaţi, cei mai în vârstă candidaţi care au intrat vreodată în cursa pentru preşedinţia SUA, în timp ce alegătorii pun la îndoială acuitatea lor mintală şi au o problemă cu vârsta lor.

„Este un test incredibil al competenţei lor cognitive”, spune Patrick Stewart, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Arkansas, care a scris o carte despre dezbaterile prezidenţiale. „Aceasta este şansa noastră de a vedea cât de mult au scăzut sau dacă au scăzut”, menţionează profesorul.

Cu limitări stricte în ceea ce priveşte discursul, cu interdicţia de a lua notiţe şi fără un public care să îi încurajeze în timpul dezbaterii de 90 de minute de la CNN, ei vor trebui să se pregătească pentru întrebări dificile şi un format care îi scoate din zona lor de confort, atrage atenţia Stewart.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: