Biden și Xi – Dezvăluiri din culisele discuțiilor. Ce au avut în meniu

Biden și Xi
Sursa foto: Internet

Președintele Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping au convenit să ia măsuri pentru a reduce producția de fentanil și să restabilească comunicarea militară la nivel înalt, a declarat, la încheierea întâlnirii lor din apropiere de San Francisco, un oficial american de rang înalt citat de CNN.

De asemenea, Biden a cerut Chinei să facă presiuni asupra Iranului pentru a evita agravarea situației tensionate din Orientul Mijlociu, scrie News.ro.

Liderii au subliniat, de asemenea, că doresc să stabilizeze relația dintre țările lor după luni de tensiuni la cote ridicate.

Rezultatele summitului, care erau de așteptat, reprezintă un progres în îmbunătățirea relației încă tensionate dintre SUA și China, dar nu au fost consemnate într-o declarație comună sau într-o declarație de cooperare, notează CNN.

Un oficial american cu rang înalt a declarat pentru CNN că Beijingul a fost de acord să urmărească companiile care produc precursori chimici ai fentanilului, narcoticul puternic ce a alimentat o criză gravă în Statele Unite.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: