Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: 281 de amenzi date în 24 de ore pentru nepurtarea măştii de protecţie

Inquam Photos/George Calin
" "

Poliţiştii anunţă că, în ultimele 24 de ore au dat nu mai puţin de 281 de amenzi în judeţ pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 38 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea / libera circulaţie, în cadrul unor acţiuni comune cu alte instituţii de control, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 1.855 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 146 de societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri şi zone de agrement, precum şi în 261 de mijloace de transport, din care 56 de mijloace de transport public în comun„, enumeră un comunicat transmis duminică de Poliţia Bihor.

" "

În total, s-au aplicat 335 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 114.870 de lei.

Cele 281 de sancţiuni date pentru nepurtarea măştii au strâns amenzi în valoare totală de 86.000 de lei, iar cele 38 de amenzi aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie au însumat 15.500 de lei. „Totodată, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea„, mai arată comunicatul.

De asemenea, 3 sancţiuni contravenţionale (amenzi în valoare totală de 4.000 de lei), au fost date unor firme identificate că nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.

Pe lângă acţiunile anti Covid, s-au dat amenzi şi pentru alte fapte. 7 amenzi, în valoare de 4.500 de lei, au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar alte două (valoare totală de 870 de lei), au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier, informează ebihoreanul.ro.

În misiuni au fost angrenaţi 250 de reprezentanţi ai instituţiilor din judeţul Bihor: 179 de poliţişti, 36 de jandarmi, 21 de poliţişti locali, 8 poliţişti de frontieră, un pompier militar, un comisar al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, doi inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, un inspector al Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Pe de altă parte, conform unui alt comunicat, de vineri până sâmbătă, alte peste 6.300 de persoane au fost legitimate, 227 de societăţi comerciale şi mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în judeţul Bihor. În urma neregulilor, au fost date 264 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 73.250 de lei.

Acţiunile de verificare vor continua la nivelul judeţului Bihor şi în următoarea perioadă, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, mai arată comunicatul, mai spun poliţiştii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *