Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: 90 de UAT-uri salvate de la faliment

Guvernul României
" "

1.000 de UAT-uri din România, dintre care 90 din Bihor, au fost salvate de la faliment de către ministrul Dezvoltării, Cske Attila.

La preluarea mandatului său, ministrul Cseke Attila anunța printre priorități continuarea lucrărilor prin PNDL și construirea de creșe. Acestea nu au fost doar intenții, ministrul a trecut la fapte chiar în ultima zi din an și a continuat să le materializeze în primele zile ale lui 2021. Decizia emisă cu două zile înainte de finalul de an se aplică investițiilor care aparțin PNDL etapa I și se derulează pe răspunderea autorităților locale. Principala prevedere a actului normativ are în vedere prelungirea contractelor PNDL I cu până la 2 ani, întrucât până în prezent, prin PNDL etapa I (perioada 2015-2020) au fost finanțate 3.362 de obiective de investiții, dintre care au fost finalizate cu proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor (PVRTL) numai 2.325, potrivit bihon.ro.

" "
" "

Celelalte 1.037 de obiective de investiții, pentru care beneficiarii nu au transmis PVRTL, se regăsesc în diferite stadii/situații, dintre care, pentru unele dintre ele, beneficiarii nu dispun de sumele necesare pentru a le asigura finalizarea. Totodată, prin PNDL etapa I (perioada 2016-2021), au fost finanțate 1.149 de obiective de investiții, dintre care au fost finalizate (cu PVRTL) doar 592. Pentru celelalte, durata contractelor de finanțare expiră la data de 31 decembrie 2021, dar nu toți beneficiarii pot finaliza obiectivele de investiții în limita bugetului alocat. Ca urmare, pentru aceste obiective, contractele de finanţare multianuale se prelungesc cu o perioadă de până la 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *