Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: Autorităţile rechiziţionează hoteluri şi pensiuni pentru a le folosi ca spaţii de carantinare

facebook

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bihor a luat decizia de a rechiziţiona hoteluri şi pensiuni de pe teritoriul judeţului, dat fiind faptul că spaţiile din actualele patru centre sunt pline, iar la apelul public pentru închirierea spaţiilor destinate carantinei nu a răspuns niciun operator hotelier.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de DSP Bihor, prefectul Dumitru Ţiplea a convocat, duminică, şedinţa extraordinară a CJSU, pentru a pune în discuţie declanşarea procedurii de rechiziţionare a spaţiilor de cazare din judeţ (hoteluri şi pensiuni), în vederea obţinerii avizului Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, proiectul fiind în unanimitate de către membrii CJSU.

Decizia are la bază faptul că, în ultimele zile, numărul bihorenilor care revin în ţară a crescut foarte mult, iar capacitatea de carantinare a judeţului a ajuns la limită, luni fiind carantinate 961 de persoane, scrie agerpres.ro.

Conform comunicatului, hotărârea este motivată şi de ordinul secretarului de stat Raed Arafat, de sâmbătă, care prevede că, în situaţia epuizării locurilor stabilite de carantină, se vor face demersuri pentru contractarea unor spaţii noi, iar în cazul refuzului proprietarilor/administratorilor spaţiilor respective, se va proceda la rechiziţionarea acestora, conform legii.

Menţionăm că apelul public lansat joi, 2 aprilie, de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, prin care operatorii hotelieri erau invitaţi să depună oferte pentru închirierea locaţiilor ca spaţii de carantină, nu s-a soldat cu niciun rezultat„, se arată în comunicatul DSP Bihor.

Purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Laura Bondar, a declarat luni, pentru AGERPRES, că de sâmbătă dimineaţă, de la ora 8,00 până luni, la aceeaşi oră, au intrat în ţară, prin PTF Borş, 3.200 de persoane, cu 2.200 de autovehicule, iar prin PTF Nădlac II, au revenit în ţară, în acest week-end, în jur de 6.000 de persoane cu 1.800 de mijloace auto.

Potrivit DSP Bihor, luni, 2.299 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar cinci persoane sunt vindecate. Duminică s-a înregistrat primul deces din judeţ, cauzat de coronavirus, la un bărbat de 70 de ani, internat în Secţia Pneumologie a Spitalului Orăşenesc Aleşd pe 26 martie, transferat la ATI Spitalul Municipal de Urgenţă Oradea pe 27 martie şi confirmat pozitiv cu COVID-19 pe 28 martie.

1 comentariu la “Bihor: Autorităţile rechiziţionează hoteluri şi pensiuni pentru a le folosi ca spaţii de carantinare

  1. Istoria se repeta. Asa a inceput dupa WW II nationalizarea si colectivizarea si toate abuzurile teribile care au urmat. Acum avem un exercitiu militar in desfasurare „live”, cum a spus Mike Pompeo – „to make things right” – in care am fost otraviti in masa. Se doreste sa devenim cobai si, prin urmare nu mai avem nici drepturi. Va credeati liberi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *