Bihor: contractul de execuție pentru Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan a fost semnat

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan. La semnare a participat și Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

„Până la sfârșitul acestei săptămâni, firmele vor depune garanția de bună execuție și vom da ordinul de începere a lucrărilor. În prima etapă se va realiza proiectul tehnic. Până la sfârșitul lunii septembrie vor fi obținute și avizele necesare pentru începerea lucrărilor. Din luna august vom începe lucrările pregătitoare: organizările de șantier, decopertarea, drumurile tehnologice etc. Din toamnă se va lucra pe tot tronsonul dintre Băile Felix și Nojorid. Conform contractului, în 18 luni lucrările trebuie finalizate.

Cel mai târziu, în primăvara anului 2025 vom circula și pe acest drum. Cea mai complexă porțiune a lucrărilor este viaductul peste drumul național DN 76 și peste lacul de lângă drum, la ieșirea din Băile Felix spre Hidișel”, transmite Ilie Bolojan.

Inelul metropolitan va deschide o nouă conexiune pe relația DN 1 – DN 76 – DN 79, prin localitățile Oșorhei, Băile Felix și Nojorid. Inelul Rutier Metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație.

Proiectul este finanțat Programul Național „Anghel Saligny”, valoarea contractului fiind de 70.143.942 lei, fără TVA.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: