Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: Funcția de prefect, o miză tot mai mare

bihon.ro

Deși rezultatele alegerilor locale și parlamentare au arătat clar că județul Bihor este dominat copios de către PNL, UDMR insistă în Capitală pentru funcția de prefect, potrivit bihon.ro.

Deocamdată, Ludovic Orban nu a cedat la presiunile UDMR, care ține morțiș să primească funcția de prefect în Bihor. Aceasta este acum prioritatea nr. 1 a șefilor UDMR, iar negocierile sunt blocate deja de câteva săptămâni. Pe Cseke Attila și Szabó Ödön îi deranjează și faptul că Ilie Bolojan și Florin Birta nu cedează fără luptă nicio poziție în Bihor.

" "
" "

În privința funcțiilor de viceprimar, respectiv vicepreședinte al CJ, Birta și Bolojan transmit clar că alegătorii bihorenii și-au exprimat deja voința, iar monocolorul PNL de la Oradea și Județ reprezintă rezultatul alegerilor locale din septembrie.

Prefectul Dumitru Țiplea este partenerul șefului CJ, Ilie Bolojan, aceștia semnând deja parteneriate pentru curățenia Bihorului și punerea la muncă a asistaților social. Parte din aceste protocoale sunt și alte instituții menite să monitorizeze și să ia măsuri: IPJ Bihor, Garda de Mediu, APIA, RNP Romsilva și AJPIS. Numirea altui prefect ar putea periclita planurile liberalilor pentru Bihor.

Nu e blocaj (în coaliție – n.red.), trebuie adoptat întâi statutul prefectului, e o decizie a coaliției ca prefectul să fie demnitar, nu funcționar public. La Bihor vor funcția de prefect toate cele trei partide. Am început discuțiile, într-o săptămână – două vom termina discuțiile pe prefecți”, a spus ieri Orban, într-o declarație de presă.

Insistența UDMR pentru funcția de prefect în Bihor coincide și cu măsurile de restructurare a Consiliului Județean, luate de Ilie Bolojan, care au deranjat activul UDMR din administrația județeană.

Deși UDMR este formațiunea ce insistă pentru această poziție-cheie, de prefect, USR PLUS a fost băgată în discuție, oarecum surprinzător.

Șeful filialei USR Bihor, Silviu Dehelean, este diplomat: „Dacă e numită politic, sigur suntem dispuși să ne asumăm responsabilitatea”, afirmă acesta.

Chit că USR PLUS are o reprezentare politică plăpândă în admnistrația locală din Bihor, fără primari și fără reprezentanți în Consiliul Local Oradea și nici în Consiliul Județean.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *