Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: Încă o mireasă, confirmată cu COVID-19 la o nuntă cu peste 100 de invitaţi

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

O asistentă medicală ATI de la Spitalul orăşenesc Marghita, proaspăt soție de polițist, a fost confirmată cu COVID-19. Cei doi s-au căsătorit sâmbăta trecută, iar nunta a avut loc într-un local din Marghita, unde au fost peste 100 de invitaţi, scrie eBihoreanul.ro.

Tot în Bihor, la Oradea, sâmbăta trecută a avut loc o nuntă cu peste 350 de invitați, iar ulterior mireasa a fost confirmată cu COVID-19. Conform sursei citate, tânăra a fost evaluată medical, vineri, la Spitalul din Marghita, şi se simte bine, neavând simptome specifice bolii, iara în cazul soțului său a fost dispusă plasarea în carantină pentru 14 zile.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor le-au solicitat vineri celor doi miri să prezinte lista cu invitaţii pe care i-au avut la nuntă, urmând să declanşeze o anchetă epidemiologică în caz. „Vom discuta cu doamna, vom vedea câţi oameni au fost, cine va trebui să intre în carantină”, a declarat şefa DSP Bihor, Daniela Rahotă.

Potrivit unor surse din Poliţia Bihor, tânărul, care lucrează ca agent la Poliţia Marghita, le-ar fi declarat şefilor săi că nu a avut colegi printre invitaţi, iar nunta ar fi fost în aer liber, respectând numărul regulamentar de invitaţi, adică de 100 de persoane. În fotografiile şi înregistrările postate de tânără pe Facebook pot fi văzuți invitaţi stând la mese amenajate și în interior şi dansând și în spaţiul închis.

De altfel, pe contul ei de socializare au fost postate până joi o serie de filmuleţe şi fotografii de la petrecere, în care mirii dansau împreună cu invitaţii și se pozau împreună cu ei. Vineri, atât contul de Facebook al tinerei, cât şi cel al soţului ei au fost închise, scrie publicația locală.

Nunta fiulului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, a fost oprită, sâmbătă seară, la Oradea, după ce poliţiştii veniţi să verifice modul în care se respectă măsurile sanitare au descoperit în sala de evenimente peste 350 de persoane. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul (…) în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, (…) constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, au transmis procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *