Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: O profesoară de la Şcoala „Dacia” din Oradea, cercetată penal pentru instigare la nepurtarea măştii

Inquam Photos / George Calin

O profesoară de engleză care predă la Şcoala Gimnazială „Dacia” Oradea şi la şcoala din Bulz este cercetată penal, pentru că n-a purtat mască la ore şi a instigat alţi profesori şi părinţi să ignore regulile privind purtarea acesteia.

De la începutul anului şcolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară X, titulară la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars-Cov-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat„, se arată într-un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

De asemenea, numita X a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză„, au mai transmis procurorii.

Profesoara cu pricina, pe numele ei Anca Hulber, este cercetată pentru trei infracţiuni prevăzute de Codul Penal: zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dar şi abuz în serviciu.

IŞJ Bihor a reclamat-o pe profesoară procurorilor încă din luna septembrie, la scurt timp după debutul anului şcolar, dar abia acum Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat că a deschis dosarul penal. Între timp, femeia a participat şi la protestele împotriva purtării măştilor de protecţie, organizate în Oradea, iar sursele ebihoreanul.ro spun că şi-a trimis propriii copii la şcoală tot fără măşti.

Nu este singurul cadru didactic din Bihor cercetat penal pentru că subminează eforturile de combatere a pandemiei de Covid-19. În atenţia procurorilor este şi profesorul Nelu Pop, de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, care s-a filmat în clasă în timp ce el şi elevii lui purtau măşti de clovn, ca o formă de protest faţă de faptul că „Guvernul ne obligă să purtăm măşti, ne determină să ne comportăm şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *