Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: Parcările de pe drumurile naţionale vor fi supravegheate video, pentru depistarea celor are depozitează gunoi pe marginea drumurilor

Autorităţile din Bihor anunţă că au demarat procedurile pentru implementarea unui proiect pilot care să asigure monitorizarea video a parcărilor de pe drumurile naţionale din judeţ, scopul fiind depistarea celor are depozitează gunoi pe marginea drumurilor. O companie privată pune la dispoziţie gratuit camere video, în timp ce alta asigură, tot gratuit, conexiunea la internet, potrivit news.ro.

Proiectul va fi implementat în baza unui protocol de colaborare votat în Consiliul Judeţean Bihor şi în care sunt implicate instituţii publice  – Consiliul Judeţean Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj (DRDP Cluj) din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – dar şi două firme private, dintre care una pune la dispoziţie nouă camere video iar asta asigură conexiunea la internet. Protocolul se încheie pe o perioadă de 4 luni.

„În baza colaborării cu DRDP Cluj, aceştia au identificat parcările unde frecvent se depozitează ilegal deşeuri. Pe baza unui proiect-pilot care este finanţat de două companii private, sunt montate camere de luat vederi care au un soft special. Acestea identifică imediat şi semnalizează în dispeceratul Poliţiei momentul în care cineva aruncă gunoaie. În condiţiile în care acest proiect pilot va funcţiona şi vom vedea că sunt rezultate, am intenţiona să depunem un proiect cu finanţare europeană în perioada următoare, pentru că există o axă pe Programul Operaţional Regional pentru siguranţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, citat într-un comunicat dat publicităţii marţi de către această instituţie.

Conform protocolului, DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deşeuri, IPJ Bihor preia în comodat camerele de supraveghere video, le monitorizează permanent şi organizează echipe mixte cu Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu pentru aplicarea măsurilor necesare.

De monitorizarea imaginilor de ocupă şi Consiliul Judeţean care va transmite către autorităţile competente informaţiile de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *