Bihor: Proiect în valoare de 235 milioane euro pentru realizarea unei rețele de trenuri metropolitane în Oradea

Retele de trenuri
Sursa foto: API/PUM imgur uploader

Florin Birta, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și Mircea Mălan, vicepreședintele administrației județene din Bihor, au prezentat un proiect pentru o nouă rețea de trenuri metropolitane, printr-o nouă alternativă de transport public, tram-train-uri. Proiectul are o valoare de 235 milioane euro.

De asemenea, Consiliul Local din Oradea a aprobat și studiile de fezabilitate, dar și indicatorii tehnico-economici aferenți tronsoanelor care revin primăriei. În total vor fi 6 tronsoane, din care 4 sunt alocați administrației locale din Oradea. Pe aceste tronsoane vor fi integrate o rețea de linii feroviare electrificate, pe acestea urmând să circule 13 tram-train-uri.

 

„Acest proiect urmărește câteva obiective importante. Pe de o parte, să avem un sistem integrat de transport metropolitan și feroviar, sens în care se va face racordul în trei puncte între liniile de tramvai și cele de cale ferată. De asemenea, urmărim transferul călătorilor dinspre rutier înspre feroviar. În felul acesta, oamenii vor ajunge la locurile de muncă mai ușor, mai confortabil, mai puțin poluant și stând mai puțin în trafic. Un alt obiectiv este să avem un abonament unic în zona metropolitană. Trenurile vor avea o cadență de jumătate de oră la orele de vârf și de cel mult o oră în celelalte intervale orare”, a transmis Ilie Bolojan.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL