Bihor: stadiul lucrărilor la centurile Nojorid și Sântandrei a ajuns la 20%

media-pnl-bihor-centura
Sursas foto: media.pnl.ro

Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, a vizitat stadiul lucrărilor pentru centurile Sântandrei și Nojorid. Alături de acesta au fost și Ioan Mărcuș, primarul comunei Sântandrei, și Petru Baba, primarul comunei Nojorid. Valoarea totală a lucrărilor pentru ambele proiecte este de 84.394.118 lei, fără TVA.

„Acestea au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 20%, în prezent la Sântandrei lucrându-se la structura rutieră (umpluturi, fundații) și la podul peste râul Peța, iar la Nojorid se lucrează la amenajarea pistei de biciclete și la structura rutieră în zona cartierului Grigorescu din Oradea, de unde va începe șoseaua de centură”, transmit reprezentanții CJ Bihor, preluați de media.pnl.ro.

„Centura Sântandrei, în lungime de 5 kilometri, are prevăzut un pod care se află în construcție peste Peța, sistem de iluminat și panouri antifonice în zona de locuințe. Această centură va descongestiona traficul din zonă și va fi în beneficiul locuitorilor din Sântandrei, dar și din alte comune, respectiv Girișu de Criș, Sânnicolau și Cefa, care sunt amplasate pe Drumul Județean 797”, adaugă Mircea Mălan.

„Realizarea acestei centuri este o investiție foarte importantă, având în vedere accesul populației din Sântandrei, și nu numai, către Municipiul Oradea. Comuna Sântandrei a cunoscut o dezvoltare fără precedent în ultimii 12 ani, populația ajungând de la 3.700 la peste 11.000, în condițiile în care aveam un singur drum de legătură cu Oradea, adică DJ797. Am reușit în ultimii ani să mai construim un drum de legătură, dar nici acesta nu este suficient. În comuna Sântandrei lucrează peste 3.000 de angajați, iar din cei peste 11.000 de locuitori, zilnic în jur de 70% navetează către și dinspre Oradea”, precizează Ioan Mărcuș.

„În ce privește drumul de legătură între Oradea și Nojorid, acesta are o lungime totală de 8,3 km, fiind prevăzut cu piste de biciclete cu o lățime de 2,5 metri. Centura propriu-zisă, de la Oradea la Apateu, are o lungime de 5 km. Din acest drum va porni o bretea de legătură cu DN79 la intersecția cu drumul comunal care duce spre Livada, în lungime de peste 1,6 km, iar altă bretea de legătură cu DN79 va fi spre centrul comunei Nojorid. În continuare, acest drum se va întâlni cu viitorul inel rutier metropolitan, un proiect al Consiliului Județean Bihor care va face legătura între DN79, DN76 și DN1”, spune serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: