Skip to content
Bihor Știri locale

Bihor: Toţi şefii Direcţiei Sanitar-Veterinare sunt în izolare la domiciliu după ce au fost acasă la directorul Remus Moţoc, diagnosticat cu Covid

Inquam Photos / Octav Ganea

Situaţie incredibilă la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor: începând cu directorul executiv Remus Moţoc şi cu directorul executiv adjunct Octav Sotoc şi continuând cu toţi şefii de serviciu, întreaga conducere a instituţiei se află în izolare.

Cu toţii au participat la o „şedinţă” desfăşurată acasă la Moţoc, care era în concediu medical pentru „probleme cu coloana”, dar care are şi Covid.

Instalat în funcţia de director executiv al DSVSA Bihor în 2012 cu sprijinul PSD, partid al cărui membru şi este, medicul veterinar Remus Moţoc a fost detaşat din 23 martie anul acesta, pe o perioadă de 6 luni, la Direcţia de Sănătate Animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dar s-a întors la Oradea mai devreme, din data de 28 august, iar din data de 31 august, când urma să-şi reia activitatea, a şi intrat în concediu medical.

Potrivit ebihoreanul.ro, deşi se afla în concediu de boală, joia trecută Moţoc i-a chemat la el acasă pe toţi subalternii cu funcţii, începând cu directorul executiv adjunct Octav Sotoc şi până la toţi şefii de servicii. La o zi după întâlnire, Moţoc a început să aibă simptome asemănătoare cu cele pe care le resimt persoanele cu Covid, a doua zi făcându-şi un test la cerere, iar a treia zi aflând că este infectat cu noul coronavirus.

Ca atare, de sâmbătă, 12 septembrie, toţi participanţii la „şedinţă” s-au izolat la domicilii, iar luni nu s-au prezentat la locurile de muncă, instituţia fiind pur şi simplu paralizată, pentru că nimeni nu mai poate semna niciun fel de documente oficiale.

Potrivit spuselor sale, Moţoc s-a întors de la Bucureşti înainte să-i fi expirat detaşarea pe 6 luni şi a intrat direct în concediu medical motivat de faptul că „am nişte probleme cu coloana”, dar joia trecută s-a întâlnit la el acasă cu ceilalţi şefi din instituţie „pentru a discuta probleme de serviciu”.

„Nu i-am convocat eu, a fost o întâlnire convenită”, a răspuns Moţoc la întrebarea privind persoana căruia i-a aparţinut iniţiativa convocării „şedinţei” la domiciliu, precum şi motivul. „Au venit ca să discutăm probleme de serviciu, am stat toţi pe terasă, nu înăuntru, şi toţi au purtat mască de protecţie„, a susţinut directorul, fără a preciza nici natura problemelor discutate.

În schimb, directorul a arătat că în aceeaşi seară a avut „senzaţie de răceală”, astfel că a doua zi, vineri, a solicitat să fie testat Covid, pentru ca după încă o zi să primească rezultatul: pozitiv.

Sunt asimptomatic, am refuzat spitalizarea, sunt la domiciliu, sperăm să nu apară complicaţii„, a spus Moţoc, adăugând totodată că s-au testat şi membrii familiei, rezultatele indicând că fiul său este şi el infectat cu SARS-CoV-2, iar soţia nu.

Ca orice om responsabil, am declarat cu cine m-am întâlnit, şi la DSP, şi la Prefectură, şi la Autoritate (n.r. – ANSVSA). Instituţia nu a fost închisă, dar şefii de serviciu sunt acasă, până o să-şi facă teste„, a spus directorul executiv al DSVSA Bihor.

Prefectul Dumitru Ţiplea, care a declarat că a luat la cunoştinţă despre situaţia fără precedent de la nivelul DSVSA, dar şi măsuri în consecinţă.

Nu înţeleg de ce domnul director s-a întâlnit cu ceilalţi şefi din instituţie la dumnealui acasă, dumnealui fiind în concediu medical şi instituţia neavând joia trecută nicio situaţie de criză. Şi chiar dacă ar fi existat, sunt mijloace de comunicare la distanţă eficiente care puteau fi folosite...”, a spus prefectul.

Ţiplea a adăugat că „până să aflăm răspunsul la această întrebare, am solicitat conducerii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în cursul acestei dimineţi, să delege unui angajat al instituţiei atribuţiile directorului executiv până la revenirea dlui Moţoc din concediul medical, pentru că în acest moment nu are cine să semneze documente la DSVSA Bihor„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *