Skip to content
Alegeri Bihor Știri locale

Bihor: Un orădean care a călătorit în Ungaria, suspect de infectare cu tulpina sud-africană a SARS-COV2

Inquam Photos/Octav Ganea

După ce la începutul acestei luni au fost confirmate două cazuri cu tulpina sud-africană, în București și Pitești, acum există o suspiciune și la Oradea.

Este vorba de o persoană care a fost testată marţi, 9 martie, la o unitate medicală privată, Resident Laboratory, care prelucrează teste RT-PCR, dar realizează şi secvenţieri pentru identificarea diferitelor tulpini ale virusului, informează ebihoreanul.ro.

După confirmarea infectării cu coronavirusul, acest laborator a comunicat Direcţiei de Sănătate Publică faptul că există suspiciuni de infectare cu tulpina „sud-africană”, a explicat dr. Daniela Rahotă, directorul executiv al DSP Bihor. „Ieri (n.r. – marţi) a fost efectuat un test pentru detectarea infectării cu Covid la respectiva unitate privată, care ne-a comunicat că are o suspiciune de tulpină sud-africană„, a declarat dr. Rahotă.

Potrivit şefei DSP Bihor, în cazul bărbatului bănuit de infectare cu tulpina sud-africană a fost făcută o anchetă epidemiologică, din care a rezultat că acesta a călătorit doar în Ungaria. „Este vorba despre o persoană care este asimptomatică şi care se află în izolare la domiciliu, fără să necesite tratament„, a precizat dr. Rahotă.

Pe de altă parte, şefa DSP Bihor a precizat că procesul de secvenţiere făcut de Resident Laboratory „durează două săptămâni”, aşadar este vorba, cel puţin în prezent, doar despre o suspiciune. De asemenea, dr. Rahotă a afirmat că orădeanul suspect de infectare cu tulpina sud-africană a fost de acord cu prelevarea unei noi probe, care să fie analizată la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru a fi confirmată sau infirmată suspiciunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *