Skip to content
Europa

Bilă neagră pentru UE. Ungaria donează Cehiei mai multe doze de vaccin anti-COVID

en.s4c.news

Ungaria va dona Cehiei 40.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 în prima jumătate a lunii mai, a anunţat sâmbătă ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de agenţia MTI.

‘Cehia este (printre alte ţări) într-o situaţie grea din cauza achiziţiilor defectuoase ale Comisiei Europene”, a scris şeful diplomaţiei ungare pe Facebook, adăugând că datorită achiziţiilor prompte şi în mari cantităţi a unor vaccinuri din Rusia şi China, în completarea celor cumpărate prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană, Ungaria se numără printre ţările UE cu cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19.

Circa 83.000 de persoane vor fi vaccinate în decursul zilei de sâmbătă, în ajunul Paştelui Catolic, potrivit unei declaraţii separate a premierului ungar Viktor Orban. Din cei circa 10 milioane de cetăţeni ungari, până în prezent 2.235.731 au fost vaccinaţi cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi 891.002 cu ambele doze.

Dar Ungaria continuă să înregistreze zilnic un număr ridicat de decese şi noi cazuri de COVID-19. Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 8.637 de noi cazuri şi 242 de decese.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *