Bilanț dramatic, în timpul pelerinajului de la Mecca: Aproape 1.000 de oameni au murit

Mecca
Sursa foto: Twitter

Rudele persoanelor dispărute în timpul pelerinajului Hajj din vestul Arabiei Saudite și-au căutat apropiații în spitale miercuri, temându-se de ce este mai rău, după ce peste 900 de pelerini și-au pierdut viața, majoritatea din cauza caniculei, relatează AFP, conform Agerpres.

Majoritatea celor decedați la Hajj-ul din săptămâna trecută din Mecca, cel mai sfânt oraș al islamului, sunt cetățeni egipteni. Conform unui diplomat arab, numărul pelerinilor egipteni decedați a ajuns la cel puțin 600.

„Toate decesele recente sunt cauzate de căldură”, a spus el pentru AFP, în timp ce temperaturile au atins 51,8 grade Celsius.

Anterior, alți diplomați au anunțat că cel puțin 323 de egipteni au murit în timpul Hajj-ului, la care au participat aproximativ 1,8 milioane de persoane, majoritatea din străinătate. Oficialii egipteni din Arabia Saudită au raportat până acum 1.400 de cazuri de pelerini dispăruți, incluzând cei 600 de decedați, a adăugat diplomatul arab. Noul bilanț al Egiptului ridică la 922 numărul total al deceselor înregistrate până acum la Hajj, conform unei numărători realizate de AFP pe baza datelor din diferite țări. Mabrouka bint Salem Shoushana, o femeie de 70 de ani din Tunisia, este dispărută de sâmbătă, de la începutul pelerinajului la Muntele Arafat, a declarat soțul ei, Mohammed. Deoarece nu era înregistrată și nu avea un permis oficial pentru Hajj, nu a avut acces la instalațiile de aer condiționat, care i-ar fi permis să se răcorească după orele de rugăciune în aer liber, a explicat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: