Skip to content
Politică

Bilanț incendiar al manevrelor disperate marca Dragnea. Ce poate face Dăncilă la mitingul PSD

bn24.ro

Citiți în cele ce urmează despre un bilanț incendiar al manevrelor disperate marca Liviu Dragnea. Vedeți de asemenea ce poate face premierul Viorica Dăncilă la mitingul PSD programat pentru sâmbătă.

Într-o analiză publicată marți pe Inpolitics.ro, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob (BTI) face un inventar al două demersuri de imagine întreprinse până acum de Dragnea, toate însă sortite eșecului: micii și berea oferite protestatarului #Rezist și încercarea de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. În prima situație, șeful PSD nu a obținut elogiile scontate din partea mass media, în timp ce în al doilea caz nu a beneficiat de felicitări internaționale (nici măcar dinspre Congresul Mondial Evreiesc). Mai mult: BTI atrage atenția că o acțiune populistă similară celei cu mititeii o întreprinsese fostul cancelar austriac Cristhian Kern (sfătuit de același consilier evreu Moshe Klughaft care a stat sau încă stă în spatele lui Dragnea), dar politicianul nu a primit decât ironii din partea presei, după ce mersese din ușă-n ușă ca să împartă gratis pizza.

Ei bine: ajungând în zilele noastre, Bogdan Iacob argumentează că, prin mitingul de sâmbătă, Liviu Dragnea nu face altceva decât să își dea pe față disperarea că sentința de vineri din dosarul Bombonica (una cu mari șanse să fie de condamnare) va declanșa lupta internă pentru înlăturarea baronului de Teleorman din fruntea Partidului Social Democrat. În acest context, BTI apreciază că Viorica Dăncilă va fi în fruntea manifestanților care vor cere rămânerea lui Dragnea în fruntea PSD-ului.

„Pesedistul mai știe că o nouă condamnare ar putea produce atingerea masei critice în partid pentru declanșarea bătăliei pentru succesiune. Deja apele se cam agită în interior.

Unica armă care i-a mai rămas e susținerea din partea boborului pesedist, atent selectat și instruit pentru sîmbătă.

Că e așa o dovedește și stupefiantul anunț al premierului Viorica Dăncilă că se va afla în stradă, și ea, în piața în care are sediul propriul guvern. Primul premier, probabil, care se mitingește sub propriile geamuri.

În fapt, Viorica Dăncilă e prima care va trebui să strige în favoarea rămînerii lui Dragnea la șefia PSD măcar pînă la recurs.

E, cum spuneam, ultima manevră a disperării pe care o mai poate face Dragnea.

Îi va ieși, măcar asta, sau se va adăuga listei de manevre eșuate din ultima vreme?” încheie BTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *