Bilanț sumbru: Aproape 2.000 de infracţiuni de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii au constatat, la nivel naţional, aproape 2.000 de infracţiuni de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive în perioada 1 ianuarie – 20 august 2023, cifra fiind în creştere faţă de perioada similară din anul trecut, informează Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de IGPR, în intervalul 1 ianuarie – 20 august 2023, poliţiştii au constatat 1.938 de infracţiuni de conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive, cu 3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

În perioada 1 ianuarie – 20 august 2022, la nivel naţional, poliţiştii au constatat 1.880 de infracţiuni de conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive, iar pe întreg parcursul anului 2022, au fost constatate 2.866 de astfel de fapte, precizează sursa citată.

Pe de altă parte, între 1 ianuarie şi 20 august 2023, la nivel naţional, au fost constatate 5.375 de infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului, în scădere faţă de perioada similară din anul precedent, când au fost constatate 5.948 de astfel de fapte, informează agerpres.ro.

În anul 2022, poliţiştii au constatat 9.105 infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului, adaugă sursa amintită.

Poliţia avertizează că alcoolul şi drogurile la volan afectează grav capacitatea de a aproxima distanţele şi pericolele, scăzând astfel capacitatea de a conduce un vehicul.

În această perioadă, poliţiştii aflaţi în trafic au informat cetăţenii cu privire la noile prevederi legislative, precum şi cu privire la pericolele la care se expun cei care conduc sub influenţa alcoolului sau drogurilor. Astfel, şoferul care se află sub influenţa alcoolului sau drogurilor şi produce un accident de circulaţie din care rezultă cel puţin o persoană decedată nu va mai putea fi condamnat cu suspendare, el urmând a face închisoare cu executare, se mai arată în comunicatul IGPR.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: