Bilanţul Codului Roşu în Brăila: 42 de copaci căzuţi, 8 acoperişuri şi 18 anexe afectate

copaci furtuni
Sursa foto: ISU Cluj

Peste 40 de copaci au fost rupţi sau scoşi din rădăcini, mai multe acoperişuri au fost avariate şi câteva anexe gospodăreşti au fost inundate în judeţul Brăila, aflat, duminică, sub avertizare de Cod roşu de de averse torenţiale şi vânt puternic.

„Se intervine pentru degajarea a doi copaci căzuţi in municipiul Brăila, dintre care unul căzut peste un autoturism. În localităţile Stăncuţa şi Stanca s-au înregistrat următoarele pagube: 40 de copaci căzuţi, pentru degajarea cărora acţionează două echipaje, 8 acoperişuri avariate/distruse şi 18 anexe gospodăreşti afectate. În localitatea Lanurile, comuna Viziru se intervine pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă (beci)”, se arată într-un comunicat al ISU Brăila.

De asemenea, două localităţi – Stăncuţa şi Romanu – au rămas fără energie electrică. Electrica intervine pentru remedierea situaţiei cu trei echipaje la Stăncuţa şi cu două la Romanu. La Stăncuţa şi Stanca intervin şi echipe ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL