Bilanţul incendiului devastator de la Valencia a crescut la 10 morţi, iar până la 15 persoane sunt încă date dispărute

Sursă foto: X

Bilanţul morţilor în urma incendiului devastator care a distrus un complex de locuinţe cu 14 etaje din Valencia, în estul Spaniei, a crescut la 10, au anunţat autorităţile locale, în timp ce pompierii continuă să caute până la 15 persoane date dispărute, relatează The Guardian.

„Într-o primă evaluare, putem confirma că legiştii au localizat 10 victime”, a declarat vineri presei spaniole Pilar Bernabé, reprezentantul guvernului spaniol în oraşul-port de la Mediterana.

Patru dintre victime sunt membri ai aceleiaşi familii, inclusiv tată şi mama, o fetiţă de trei ani şi un nou-născut, au precizat autorităţile, adăugând că pompierii încă lucrează la etajele clădirii carbonizate.

Experţii au declarat că blocul era acoperit cu un înveliş izolator extrem de inflamabil, ceea ce ar putea explica – împreună cu vântul puternic – extinderea rapidă a incendiului, care a izbucnit la etajul patru, joi, la ora locală 17.30, şi a cuprins toată clădirea în 30 de minute.

Vineri dimineaţă, întregul bloc de 138 de apartamente din cartierul Campanar arăta ca o coajă înnegrită. Pompierii care purtau măşti şi aparate de respiraţie şi-au făcut loc prin structura carbonizată.

Experţi stomatologi s-au îndreptat spre Valencia din alte părţi ale Spaniei pentru a ajuta la identificarea cadavrelor carbonizate, în timp ce poliţia a colectat mostre de ADN de la rude în acelaşi scop, scrie Reuters.

Premierul spaniol, Pedro Sánchez , a venit personal să vadă locul sinistrului şi a declarat că locuitorii „au pierdut totul în acest incendiu teribil”. El a încurajat oamenii să „dea dovadă de empatie, afecţiune şi solidaritate cu victimele, cu familiile lor şi cu cei care încă nu ştiu exact ce s-a întâmplat” cu cei dragi.

Cel puţin 15 persoane, inclusiv şapte pompieri, au fost rănite. Nouă dintre ele rămăseseră vineri internate în spital, se pare că toate în stare stabilă.

Supravieţuitorii, printre care se numără şi refugiaţi ucraineni, au primit cazare de urgenţă în hoteluri din apropiere.

Primarul oraşului, María José Catalá, a spus că este „o zi tristă pentru Valencia”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: