Bilete tratament 2024. „Primul venit, primul servit” în prima serie. Cât costă un sejur cu soţia prin Casa de Pensii

Sursă foto: Simona Bucura-Oprescu/Facebook
Sursă foto: Facebook/ Casa Națională de Pensii Publice

Casa Națională de Pensii a transmis data la care pensionarii din toată țara pot beneficia de primele bilete de tratament pe anul 2024 la stațiunile din țară. Un sejur cu soţia costă aproape 3.000 de lei.

Bilete tratament 2024. Statul are grijă ca seniorii noştri să-şi poată plăti facturile, să aibă lemne pentru iarnă şi cardurile cu 250 de lei la fiecare două luni pentru alimente, dar are grijă şi de relaxarea bunicilor.

Din 2024, sunt ceva noutăți în acordarea biletelor de tratament pentru pensionarii români. Pensionarii români asigurați, care doresc să se recupereze în stațiune cu bilet gratuit sau subvenționat, pot deja să depună cereri la casa teritorială de pensii. Din 2024, în lista beneficiarilor a fost inclusă o nouă categorie.

Caselor teritoriale de pensii le-a fost repartizată deja prima serie de bilete de tratament din acest an. Pentru distribuirea acestora către beneficiari casele teritoriale au anunțat că doritorii se pot prezenta pur și simplu la ghișeu, cu cererea completată și cu documentele necesare, regula de acordare pentru această primă serie fiind „primul venit, primul servit”.

Este posibil la lucrurile să se schimbe începând cu seria a doua, când se vor aplica noile criterii de acordare, aprobate în cursul lunii ianuarie 2024 prin ordin al președintelului CNPP.

În acest an se înregistrează și o noutate în criteriile de acordare, printre beneficiari fiind cuprinși și soțul/soția asiguratului/pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/pensionar al sistemului public.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie 2024, odată cu aplicarea noii legi a pensiilor. „Soții sau soțiile asiguraților sau pensionarilor sistemului public, care nu au dreptul la bilet de tratament în nume propriu pot beneficia de bilet numai dacă însoțesc titularii de drept la tratament balnear și dacă nu se încadrează în categoria pensionarilor sau a asiguraților prevăzuți la art. 6 din legea nr. 360/2023”, se menționează la punctul D.2.8. din ordinul privind criteriile de acordare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: