Skip to content
Coronavirus

Bill Gates anticipează finalul pandemiei de COVID: „Omicron va crea multă imunitate”

theafricareport.com

Bill Gates, cel mai activ filantrop miliardar al lumii în contextul COVID-19, a oferit noi predicții cu privire la pandemie. Fondatorul Microsoft se așteaptă ca varianta Omicron, considerată mai contagioasă și totodată mai puțin severă, să creeze multă imunitate naturală în rândul populației.

După ce va trece „valul Omicron”, la nivel mondial criza COVID va trece pe o pantă descendentă și astfel, „se vor înregistra mai puține cazuri”, susține informaticianul, implicat în diverse acțiuni caritabile și afaceri din domeniul farmaceutic.

În urma scăderii numărului de cazuri, nu va mai reveni vreun val puternic de COVID, îngrijorător, așa cum s-a întâmplat până acum. Practic, această boală va fi tratată precum gripa sezonieră, susține Bill Gates.

Noile predicții au fost comunicate în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe Twitter cu Devi Sridhar, președinte al catedrei de sănătate publică globală de la Universitatea din Edinburgh.

Omicronul va crea multă imunitate, cel puțin pentru anul viitor”, a prezis Gates, potrivit CNBC.

Afaceristul crede că din momentul în care COVID-19 va ajunge în fază endemică, vaccinarea ar urma să se facă o dată pe an, „pentru o anumită perioadă de timp”, la fel ca la gripă, informează b1tv.ro.

În opinia lui Gates, apariția unei tulpini mai agresive reprezintă un scenariu puțin probabil.

Nu este probabilă o variantă mai transmisivă”, a declarat Bill Gates pe Twitter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *