Skip to content
Economie Politică

Bill Gates investește în Fondul Proprietatea. Câți bani a plasat în unitățile tranzacționabile ale Fondului

Cotidianul.ro
" "

Fundaţia Bill şi Melinda Gates, cea mai mare fundaţie din Statele Unite, a investit 27,3 de milioane de dolari în fonduri de depozit globale ale Fondului Proprietatea (GDR) tranzacţionate la Bursa de Valori din Londra(LSE).

Conform datelor LSE, valoarea investiţiei a crescut cu 3%, ajungând la 28,18 milioane USD în 16 noiembrie (când preţul GDR a crescut la 11,80 dolari), anunță B1.ro.

" "
" "

Fondul Proprietatea a fost iniţial înfiinţat în 2005 pentru a compensa românii ale căror proprietăţi au fost confiscate în timpul regimului comunist.

În prezent, Fondul investeşte în companiile mari şi rentabile din România, cum ar fi OMV Petrom (cel mai mare producător de petrol din România), Romgaz (cel mai mare producător de gaze din ţară) şi în activele de infrastructură mari controlate de stat, cum ar fi aeroportul din Bucureşti şi portul din Constanţa.

Scopurile principale ale fundaţiei lansate în 2000 sunt îmbunătăţirea asistenţei medicale şi reducerea sărăciei extreme în lume şi în SUA, extinderea oportunităţilor educaţionale şi a accesului la tehnologia informaţiei.

Bill Gates este cofondator al Microsoft Corp, averea sa netă fiind estimată la 98,9 miliarde dolari, ceea ce îl plasează pe locul al doilea în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *