Skip to content
Politică

Biografiile „ascunse” ale favoriților clanului Dăncilă. Cine sunt cei propuși pentru președinte executiv și secretar general al PSD

Inquam Photos / George Calin
Un necunoscut până nu demult, Daniel Suciu a fost propulsat de Liviu Dragnea întâi ca lider de grup la Camera Deputaților. Provenit din organizația Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu a fost folosit de Liviu Dragnea pentru a-i mai pune frână liderului județean, Radu Moldovan. Unul dintre cei mai nervoși șefi de organizații, care venea cu afirmații grele împotriva lui Dragnea și potolit tot mai greu de acesta la ultimele încercări de anihilare a președintelui partidului din interior, potrivit evz.ro.

Radu Moldovan o are în organizație și pe Doina Pană cu care a avut conflicte majore în vremea când aceasta era ministrul Apelor și pădurilor, motiv pentru care aceasta s-a și retras de o vreme în planul doi. Moldovan și-a impus omul său la Ministerul Apelor și pădurilor, pe Ioan Deneş, însă a continuat să aibă o relație contondentă cu Dragnea.

Promovarea lui Daniel Suciu ca lider de grup la Camera Deputaților a fost făcută fără o discuție cu el, Suciu fiind foarte apropiat de Dragnea. Colegii săi povestesc că pe vremuri nu știa cum să mai intre în grațiile acestuia. Adeseori le spunea colegilor că Dragnea este ca un tată pentru el și că nu va uita niciodată ce a făcut pentru el.

Și aceste mesaje au ajuns unde trebuie, adică la Dragnea, astfel că Suciu a fost din nou promovat la MDRAP și vicepremier. Paradoxal, din nou fără acordul lui Radu Moldovan, care a fost vizibil deranjat de această mișcare pentru că îi periclita cel de-al doilea ministru pe care îl avea, Ioan Deneş, și care este mult mai important pentru socotelile lui legate de buștenii și cheresteaua României.

Daniel Suciu a bătut țara în campanie și peste tot a explicat cu patos despre PNDL și creatorul său, Liviu Dragnea. Declarațiile pe care le-a făcut și în prezența liderului partidului pe care l-a însoțit în unul dintre ultimele turnee prin țară sunt memorabile. În discuții private, Suciu s-a declarat adesea scandalizat de „tupeul” premierului Viorica Dancilă de a încălca deciziile CEx atât în privința OUG-urilor pe Justiție, dar mai ales a restructurării guvernului.

Până pe 26 mai, a fost destul de rezervat față de premier, colegii din guvern povestind că brusc după 27 mai, a devenit omniprezent lângă Dăncilă, declarându-i credință și susținere. Cert este că „farmecele” sale sigur au funcționat de vreme ce premierul îl preferă ca președinte executiv la partid, din nou, împotriva voinței șefului de organizație Radu Moldovan.

Marius Dunca

Susținerea Vioricăi Dăncilă pentru Marius Dunca este la fel de ciudată pentru că acesta este recunoscut, ca și Daniel Suciu, ca unul dintre cei care interpretau ode la comandă pentru Liviu Dragnea. Numai că el se pare că este deja „interpret” de profesie, de vreme ce același lucru l-a făcut și cu Ponta, și cu Dragnea, și acum s-a lipit de Dăncilă.

În perioada guvernului Ponta, Dunca a fost șef la ANPC. Ponta l-a demis a doua zi după tragedia de la Colectiv pentru declarațiile potrivit cărora cu o zi înainte, o echipa a ANPC fusese la locația unde a avut loc incendiul, dar nu a putut face niciun control.

Retras pentru o perioadă pe statul de plată al proprietarului fabricii de zahăr Bod cu 5.000 de euro pe lună, Dunca nu a stat departe de politică și în 2016 a candidat pe lista de senatori a PSD Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *