Skip to content
Coronavirus

BioNTech a început să lucreze la un vaccin împotriva Omicron: Varianta sud-africană a pătruns deja în Europa

Twitter

Luni, 29 noiembrie 2021, BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un nou vaccin anti-COVID, adaptat la varianta Omicron, descoperită în Africa de Sud. Producătorii au transmis că nu este clar dacă va fi nevoie ca stocul actual să fie refăcut.

În urma celor mai noi schimbări la nivel global în ceea ce privește pandemia de coronavirus, respectiv apariția unei noi variante a virusului SARS-CoV-2, versiunea Omicron, producătorul BioNTech anunță luni, 29 noiembrie 2021, că a început să lucreze alături de Pfizer la un ser adaptat acesteia, relatează Reuters. Compania a mai spus că dezvoltarea unui ser adaptat face parte din procedura standard care privește apariția noilor variante.

Primul caz de infectare cu Omicron a fost descoperit vineri, 26 noiembrie 2021, în Belgia. Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu Omicron în Germania, la Munchen. Apoi, au urmat confirmări pentru Olanda, Marea Britanie, Italia, Cehia și Danemarca. Iar luni, 29 noiembrie, au fost identificate și primele cazuri în Portugalia, Scoția și Austria.

OMS a transmis că varianta s-ar putea răspândi în toată lumea și recomandă vaccinarea anti-COVID cât mai rapid pentru atenuarea eventualelor consecințe grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *