Skip to content
Sănătate

BioNTech va solicita aprobarea ca vaccinul Pfizer anti-COVID să fie administrat copiilor între 5 şi 11 ani

ft.com

Compania germană BioNTech urmează să solicite aprobarea ca vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer, să fie administrat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a declarat directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci.

În următoarele săptămâni vom prezenta rezultatele studiului nostru pe copiii între 5 şi 11 ani autorităţilor din întreaga lume şi vom solicita aprobarea pentru acest vaccin pentru aceste grupe de vârstă, aici în Europa de asemenea„, a afirmat Tureci pentru revista Der Spiegel în declaraţii publicate vineri.

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a salutat această decizie, afirmând că acest lucru oferă o protecţie mai mare copiilor. „Este o veste bună„, a declarat el pentru agenţia de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Joerg Doetsch, şeful Asociaţiei germane de pediatrie, a declarat că pacienţii vulnerabili, inclusiv cei cu boli cronice şi cu sisteme imunitare slăbite, vor avea cel mai mult de profitat. „Există, desigur, grupuri de risc în categoria de vârstă 5-11 ani a căror sănătate şi participare la viaţa socială ar fi considerabil îmbunătăţită prin disponibilitatea unui vaccin„, a spus Doetsch pentru DPA, potrivit Agerpres.

Aceste grupuri ar fi probabil primele vaccinate, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul persoanelor vârstnice, a mai spus el. Doetsch a evidenţiat însă importanţa dozării corecte, în condiţiile în care greutatea copiilor mici diferă foarte mult de cea a adulţilor şi adolescenţilor.

Sistemul imunitar individual este un alt factor, a afirmat el. Medicii au plecat de la prezumpţia că sistemul imunitar este pe deplin dezvoltat până în jurul vârstei de 12 ani, însă acest lucru nu este valabil în cazul copiilor mici. „Acestea sunt detalii care trebuie luate în considerare şi de aceea trebuie să procedăm cu extremă precauţie„, a mai spus Doetsch.

Directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, a declarat că compania sa, cu sediul în Mainz, vestul Germaniei, a început să pregătească producerea vaccinului pentru copii, care este acelaşi cu cel utilizat la adulţi, însă va fi administrat în doze mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *