Skip to content
Politică

Biriș continuă seria dezvăluirilor: Mi s-a confirmat ceea ce ştiam!

economica.net

Fostul secretar de stat din ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș,  în cadrul unui interviu pentru Capital.ro, continuă seria dezvăluirilor.

Astfel, Biriș acuză fosta guvernare că a dus un adevărat „armaghedon” împotriva firmelor româneşti, cu execuţii pe motive inexistente.

Lupta cu evaziunea fiscală pe TVA a produs multe victime colaterale, generate de excesele inspectorilor Fiscului, susţine Gabriel Biriş, care până recent a ocupat postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, poziţie din care a coordonat Departamentul de Legislaţie Fiscală.

Mai mult, în opinia sa, „cruciada” dusă împotriva firmelor mai avea ca scop creşterea veniturilor la buget, pentru a se putea justifica apoi reducerile de TVA aprobate ulterior, cum a fost cota redusă la alimente, de 9%, dar şi scăderea generală a cotei de TVA, de la 24 la 20%, adoptate de guvernul condus de Victor Ponta.

„Ce e periculos e că s-au generat foarte multe victime colaterale în această luptă cu evaziunea pe TVA. Pe motiv că acel contribuabil ştia sau ar fi putut şti că furnizorul sau furnizorul furnizorului a avut comportament fiscal inadecvat, s-au făcut foarte multe excese. Respectiv s-au emis foarte multe decizii de impunere însoţite de plângeri penale. Aceste plângeri au început să fie soluţionate cu neînceperea urmăririi penale, şi statul trebuie să dea banii înapoi contribuabilului”, a declarat Gabriel Biriş.

Regăsiți AICI interviul integral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *