Skip to content
Economie Politică

Biriș, despre numirea Mihaelei Triculescu la ANAF: Există un mare risc!

infoziare.ro

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF, a picat de cinci ori în trei ani examenul oral pentru ocuparea unor funcții de inspector la Antifraudă, în perioada 2014-2016.

Cu activitate în mediul privat, de practician în insolvență, dar fără o experiență relevantă în administrație, numirea Mihaelei Triculescu suscită curiozitatea celor din domeniu, în legătură cu adevăratele motive pentru care a fost aleasă în fruntea ANAF.

PSNews a luat legătura cu Gabriel Biriș, fost secretar de stat în ministerul de Finanțe, pentru a afla care ar fi putut fi motivele guvernanților pentru noua numire în funcția de președinte al ANAF.

Nu îmi dau seama câtă experiență poate să aibă, dar, dacă asta a decis Guvernul, probabil că au avut motivele lor. Nu pot spune care sunt aceste motive, că au luat decizia să pună pe cineva cu experiență de trei ani în insolvență, sefă la ANAF.

Faptul că vine din afara sistemului, poate să fie un plus, poate aduce noutate. Pe de altă parte, dacă vii din afara sistemului și nu ai nicio experiență relevantă, cu privire la domeniul pe care vii să îl conduci, e o problemă”, a declarat Gabriel Biriș, în exclusivitate pentru PSNews.

În plus, ce autoritate poate să aibă un om care nu a putut să intre în Atifraudă (cu cinci examene picate în trei ani – n.n.) să îi conducă pe cei care sunt în Atifraudă? Este evident că va trebui să se lupte cu această situație.

Mai ales că în ANAF sunt niște nuci tari – oameni care știu totul, sunt unși cu toate alifiile. Pe ăștia ca să îi miști, trebuie să fii cu zece clase peste ei. Este foarte greu să miști câte ceva, chiar și în probleme minore.

Atunci când ai de-a face cu funcționarii, întotdeauna există un mare risc: atunci când îi împingi să facă ce vrei tu, daca nu ești atent, te torpilează. Dacă nu ești foarte pregătit pe domeniu, e foarte greu”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *