Skip to content
Politică

Biriş devoalează motivele demisiei

Gabriel Biriș a declarat că și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor pentru că principalul proiect pentru care a acceptat să intre în acest Guvern a pierdut susținerea.

Potrivit fostului secretar de stat, acest lucru s-a întâmplat din cauza unei deficiențe de comunicare, dar și pentru că momentul de lansare al proiectului nu a fost tocmai bine ales.

”Când proiectul principal pentru care am acceptat această onoare de a mă alătura Guvernului Cioloș a pierdut susținerea, nu aveam motive să mai continui.
A fost o eroare proprie: am dat proiectul în circuitul de avizare internă înainte de a fi explicat cu atenție. Dar este un proiect bun, în care cred. Ați văzut că mulți au înțeles că e vorba o simplificare pe baze mai morale, mai eficiente.

Motivul pentru care s-au creat aceste discuții ține de momentul 0 și de contribuțiile sociale, dar sunt măsuri care trebuie implementate rapid prin Ordonanță de Urgență, că altfel chinuim oameni cu greșeli ce trebuie corectate în legislația fiscală.

A fost și acest moment tensionat înainte de alegeri în care Guvernul tehnocrat are un mandat mai limitat. E probabil motivul pentru care am pierdut susținerea”, a explicat Biriș, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *