Skip to content
Politică

Biriş nu e singur. Ce alt guvernant nu are studii de specialitate

Gabriel Biriş (secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice) nu este singurul care se găseşte într-o situaţie delicată. Ce alt guvernant nu are studii de specialitate adecvate postului ocupat.

CITIŢI ŞI: Fiţe de tehnocrat. Cum se recomandă Gabriel Biriş, chiar şi fără studii de specialitate: Este un domeniu foarte sexy

Amintim că Adrian Baboi-Stroe a fost numit de către premierul Dacian Cioloş în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, potrivit unei decizii publicate marţi în Monitorul Oficial. Baboi-Stroe îl înlocuieşte pe Liviu Stancu, eliberat din funcţie la cerere.

Adrian Baboi-Stroe a fost coleg cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la Transparency International Romania în perioada 1999 – 2001, potrivit profilului lui de pe Linkedin. El este licenţiat în filosofie al Universităţii Bucureşti şi are un masterat la London School of Economics în Politici publice.

Dupa ce a părăsit Transparency International Romania, Adrian Baboi-Stroe a mai lucrat la Open Society Institute, la Institutul de Politici Publice, apoi ca expert la Delegaţia Comisiei Europene, ActiveWatch şi ca asistent la Parlamentul European. Din 2011, Baboi-Stroe este consultant independent, informează hotnews.ro.

Ce observăm? Nu se spune nicăieri că proaspătul secretar de stat tehnocrat de la Ministerul Justiţiei ar fi absolvit vreun curs de Drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *