Skip to content
Politică

Biriș: Singurii care insistă pentru split TVA sunt guvernanții. CES a dat aviz negativ

www.business24.ro

Măsura split TVA este susținută doar de către premierul Tudose și ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a dezvăluit consultantul fiscal Gabriel Biriș, după mai multe runde de consultări derulate între reprezentanții MF, experți și reprezentanții mediului de afaceri.

„Singurii care susțin că măsura asta este bună și trebuie făcută sunt guvernanții”, explică Biriș care răsuflă ușurat la gânfdul că măsura nu a putut fi adoptată în ședința de guvern de săptămâna aceasta.

„Toate companiile, românești sau străine, mici sau mari, chiar și sindicatele atrag atenția asupra potențialului distructiv al acestei măsuri. TOATE! Nu mai e nimic de spus. Am dat toate argumentele pentru a se lua o decizie. Mă opresc pe acest subiect, cu speranța că măsura va fi trecută la ‘discutate și uitate'”, a menționat Biriș într-o postare de pe contul său de Facebook.

În plus, pentru a fi adoptată, modificare introdusă în noul Cod Fiscal are nevoie de avizul Consiliului Economic și Social, iar membrii CES au dat emis deja un punct de vedere negativ pe acest proiect de ordonanță aflat pe masa de lucru a Guvernului.

Split TVA ar putea duce la un blocaj major în economie, susțin reprezentanții patronatelor și consultanții fiscali, dar este promovată ca o măsură de luptă împotriva evaziunii de către guivernul PSD-ALDE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *