Skip to content
Politică

Biroul Electoral din străinătate transmite că nu este de competența sa prelungirea programului

Biroul Electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate precizează într-un comunicat de presă că prelungirea programului de votare nu este de competența sa.

„Urmare a informațiilor vehiculate în mass-media, Biroul Electoral Nr.48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate reamintește că, potrivit dispozițiilor art. 46 alin. (1) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ‘la ora 21,00 președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea sălii unde se votează'”, se arată în comunicat.

Biroul Electoral din străinătate mai precizează, prin intermediul comunicatului, că potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) „Alegătorii care la ora 21.00 se află în sala unde se votează pot să își exercite dreptul de vot” iar prelungirea programului de votare nu este de competența Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate.

Dat fiind faptul că există încă alegători din străinătate care stau la coadă pentru a își exercita dreptul de vot, candidatul independent la Președinție Monica Macovei cere prelungirea programului de vot în secțiile de votare din străinătate.

Citește și Un prezidențiabil cere prelungirea programului de vot

Citește și Ce spune MAE cu privire la prelungirea programului de vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *