Skip to content
Politică

Biserica Ortodoxă, lovitură fatală pentru monarhiști

basilica.ro

Citiți în cele ce urmează lovitura grea pe care le-a dat-o Biserica Ortodoxă Română (BOR) susținătorilor monarhiei.

În preajma funerariilor Regelui Mihai I, Dan Bădic, fostul director al Casei Regale, a anunțat că va propune canonizarea Regelui Mihai. Conform reprezentanților BOR, acest lucru nu se poate înfăptui, canonizarea făcându-se pe considerente religioase și nu politice.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu,  că fostul Suveran nu poate fi trecut în rândul sfinților, deși a fost ”un model exemplar”.

”O asemenea solicitare, o canonizare în Biserica Ortodoxă, poate fi făcută doar în urma respectării unor criterii religioase. Regele Mihai rămâne un tată model, nu numai al unei familii, ci și al unui popor. Este un model exemplar, dar din sfera politică nu putem transpune aceste lucruri în sfera religioasă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, conform Digi24.ro.

Purtătorul de cuvânt al BOR neagă că refuzul de a-l canoniza pe Regele Mihai reprezintă o „desconsiderare a Majestății Sale”, fiind însă vorba de necisitatea unor criterii religioase pentru înfăptuirea canonizării.

”O canonizare are criterii riguroase și presupune o personalitate mistică și o persoană profund religioasă. Nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasă”, a explicat Bănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *