Skip to content
Politică Video

Biserica Ortodoxă Română, mesaj pentru românii care au boicotat referendumul: Trebuie să rămânem fideli! EXCLUSIV

Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Astfel, printre temele dezbătute în cadrul emisiunii, a fost și rezultatul referendumului pentru familie, desfășurat în perioada 6-7 octombrie. Concret: pe finalul emisiunii, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a fost rugat să transmită un mesaj românilor care au stat acasă și nu au vrut să voteze în zilele mai sus menționate, pe care vi-l redăm integral mai jos:

”Este un îndemn aș spune, dincolo de mesajul pe care eu sunt evident pus să îl transmit oficial și pe care mi-l asum. Este un îndemn din toată inima de a se implica mai adânc, atât în viața cetățenii, cât și în viața bisericii. Este un îndemn la trezire, la conștientizare a riscurilor care pot apărea și în viața personală, a copiilor noștri, și în viața publică și sunt riscuri pe care eu acum, în acest context, le numesc riscuri de natură ideologică. Ideologia anti-creștină, care din păcate este prizată pe scară largă în Europa, este o ideologie care își propune să răstoarne niște vechi valori și una dintre ele este căsătoria, familia. Trebuie să rămânem fideli. Un creștinism autentic se caracterizează prin asumarea unui mod de viață onest și prin fidelitate față de niște valori cu acre nu ne putem juca.

Schimbarea valorilor odată la 100 de ani n-a adus nicăieri un beneficiu. Există valori non-negociabile, și evident, valori noi care pot apărea. Valorile non-negociabile precum credința, familia, căsătoria, biserica, școala, acestea sunt lucruri care trebuie să rămână neschimbate în esența lor, ci doar trebuie înnoite pentru a rămâne cuplate la realitatea în care trăim”, a declarat Vasile Bănescu

Urmăriți secvența video de la momentul 19:20 și până la final:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *