Skip to content
Societate

Biserica se implică în campania de vaccinare, deși sunt mulți preoți care nu cred în vaccin. Vasile Bănescu: Nu trăim într-o cazarmă guvernată draconic

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Într-un interviu pentru PS News, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că implicarea Bisericii Ortodoxe Române în campania de vaccinare anti-Covid presupune, în primul rând, informarea personalului clerical și neclerical care, la rândul său, să-i poată sfătui ulterior pe enoriașii care au întrebări privind imunizarea. Cât despre preoții care sunt rezervați în privința vaccinării și nu ar recomanda acest lucru în biserică, Vasile Bănescu spune că ”trăim într-o lume liberă în care avem loc cu toții, și nu într-o cazarmă guvernată draconic”.

„BOR, ca și celelalte culte religioase din România, se implică în primul rând în actul de informare a personalului său clerical și neclerical, cu perspectiva ca acesta să poată oferi un răspuns întemeiat pe explicații validate de surse oficiale și sigure celor care îi vor adresa întrebări referitoare la vaccin și vaccinare. Ceea ce ar trebui să facă orice instituție responsabilă în aceasta perioadă.

" "
" "

Acest act de informare generală, necesară oricui, nu se substituie actului de informare medicală specializată care este apanajul exclusiv al medicilor (de familie).

Nu există doar preoți rezervați sau opozanți față de noile vaccinuri, ci și medici sau persoane din alte profesii sau categorii sociale situați momentan la fel. Exista deocamdată o tentație a reținerii și o teamă față de noutate prezentă punctual peste tot în lume.

Nu trăim într-o cazarmă guvernată draconic, cu atât mai puțin în Biserică, ci într-o lume liberă în care avem loc cu toții. Datoria a cărei împlinire ne onorează acum cel mai mult este aceea de a ne informa, evitând astfel extremele și propria noastră dezinformare”, a declarat pentru PS News Vasile Bănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *