Skip to content
Societate

Biserica se implică în campania de vaccinare: Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, poate lua o decizie adecvată

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Biserica Ortodoxă Română a anunţat luni că se implică în informarea clericilor şi credincioşilor în ceea ce priveşte vaccinarea.

Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broșura informativă cu titlul: Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură, document oficial al COMITETULUI NAȚIONAL DE COORDONAREA ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN ROMÂNIA. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română.

" "
" "

În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare. Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor.

Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur”. se arată într-un counicat la BOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *