Skip to content
Juridic

Biserica, solidară cu Justiția. Cadoul Patriarhiei pentru sălile de judecată

Forumul Judecatorilor Justitie

Ministerul Justiției va avea noi exemplare din Biblie în sălile de judecată, după ce a fost de acord cu notificarea Patriarhiei Române de a oferi gratuit fiecărei instanțe o nouă ediție din cartea sfântă.

”La data de 26 Februarie 2019, Patriarhia Română a notificat Ministerului Justiției intenția de a oferi gratuit fiecărei instanțe de judecată din România (în funcție de numărul sălilor de judecată) exemplare din Biblia – ediția omagială 100 de ani de la Marea Unire, necesare pentru buna desfășurare a actului de justiție”, se arată într-o postare pe facebook.

Ministerul Justiției a precizat că acceptă noile exemplare, deoarece instanțele de judecată au variante deteriorate ale  Bibliei.

”Dată fiind importanța pe care practica depunerii jurământului o are în materie procedurală (civilă și penală), ținând cont de reglementarea legală în codurile de procedură a existenței în sălile de judecată a Bibliei (Sfintei Scripturi) și având în vedere faptul că anumite exemplare ale Bibliei care se găsesc, în prezent, în sălile de judecată ale instanțelor sunt deteriorate (întrebuințarea acestora făcându-se cu dificultate), Ministerul Justiției a sprijinit demersul Patriarhiei Române, notificând instanțele de judecată”, a precizat Ministerul Justiției.

Exemplarele din Biblie vor fi transmise către sălile de judecată, în zilele ce urmează.

”Exemplarele vor fi transmise în perioada următoare către fiecare instanță de judecată (pentru fiecare sală de judecată), cu proces verbal de predare – primire, prin intermediul Serviciului distribuție al Tipografiei Cărților Bisericești a Patriarhiei Române”, a mai transmis Ministerul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *