Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistrița: Focar de coronavirus la Penitenciar – 31 de deținuți au fost confirmați cu COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Un focar de coronavirus a fost depistat la Penitenciarul Bistriţa, unde 31 de deținuți au fost confirmați cu COVID-19. Aceștia au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament, informeaza b1.

Starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire”, precizează reprezentanţii penitenciarului.

" "
" "

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Bistriţa, 31 de deţinuţi confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, şi a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime.

La penitenciar este monitorizată starea de sănătate a tuturor persoanelor custodiate şi a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.

Totodată, administraţia penitenciarului ţine legătura permanent cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, implementează măsurile recomandate şi face demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *