Skip to content
Societate

Bistriţa-Năsăud: Atmosfera Crăciunului tradiţional, recreată în curtea Complexului Muzeal

opiniatimisoarei.ro

Curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud a fost transformată, pentru trei zile, într-un târg de Crăciun tradiţional, cu căsuţe vechi din lemn împodobite cu cetini de brad, sănii şi trăsuri acoperite cu ţesături groase din lână, cete de colindători venite din toate colţurile judeţului şi standuri ale producătorilor locali pline de cârnaţi, brânzeturi, dulceţuri, cozonaci şi sticle de vin sau de ţuică de prune, transmite agerpres.

Complexul Muzeal este gazdă, în perioada 20-22 decembrie, pentru cea de-a şaptea ediţie a târgului „Crăciun în Bistriţa-Năsăud”, organizat de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Asociaţia „Produs în Bistriţa-Năsăud”.

Târgul a fost deschis, vineri, cu ateliere dedicate copiilor, unde aceştia au învăţat să pregătească şi să decoreze figurine din turtă dulce, şi cu primele spectacole oferite de colindători îmbrăcaţi în costume naţionale.

Sâmbătă, organizatorii vor reconstitui obiceiul tăiatului porcului, vor fi pregătite bucate tradiţionale, iar seara va avea loc un spectacol de colinde susţinut de Ştefan Hruşcă.

Pe parcursul celor trei zile de târg, vor fi organizate mai multe evenimente caritabile, inclusiv o licitaţie de brăduţi de Crăciun împodobiţi şi un concurs culinar cu participarea jurnaliştilor şi a purtătorilor de cuvânt, ocazie cu care vor fi adunate fonduri şi daruri pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe, a unor persoane care se confruntă cu probleme grave de sănătate şi pentru copiii internaţi în Preventoriul TBC din Ilişua.

Târgul va rămâne deschis până duminică, timp în care bistriţenii vor putea să îşi facă inclusiv cumpărăturile de sărbători de la producătorii locali, membri ai Asociaţiei „Produs în Bistriţa-Năsăud”, pe lângă produse alimentare fiind expuse la târg decoraţiuni specifice sezonului, obiecte vestimentare şi vase din lut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *