Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistriţa-Năsăud: Cinci cadre medicale şi un brancardier de la Spitalul Judeţean s-au infectat cu noul coronavirus

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Cinci asistenţi medicali şi un infirmier de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa se numără printre cele 45 de cazuri nou confirmate cu COVID-19.

Numărul total al cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei, în Bistriţa-Năsăud, este de 144, în timp ce 45 de infirmiere şi brancardieri au fost şi ei diagnosticaţi cu COVID-19.

Conform datelor furnizate, duminică, de Prefectura Bistriţa-Năsăud, printre cazurile noi de COVID-19 raportate de sâmbătă până duminică se numără cinci asistenţi medicali şi un infirmier din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică, un salariat al  Complexului Muzeal şi un cadru didactic Şcoala Generală nr. 4.

Numărul total al cadrelor medicale infectate în acest judeţ de la începutul pandemiei ajunge astfel de până în prezent, 144, dintre care 39 medici, 104 asistenţi şi un kinetoterapeut, în timp ce 45 persoane care fac parte din personalul auxiliar – infirmiere, brancardier) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus.

Dintre cadrele medicale şi lucrătorii personalului auxiliar din spitale confirmaţi cu SARS-CoV-2,122 de persoane au fost externate.

Numărul total al infectărilor la nivelul acestui judeţ a ajuns la 6169, iar cel al deceselor este de 273. Dintre cei diagnosticaţi, 5504 persoane au fost externate, fiind vorba despre 4477 externate vindecate.

Cea mai recentă raportare pentru 24 de ore arată că în Bistriţa Năsăud s-au realizat 101 teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, dintre care 93 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar restul în laboratoare private.

În ceea ce priveşte focarul de infecţie de la Spitalului Orăşenesc Beclean, unde 1010 pacienţi şi trei angajaţi au fost infectaţi cu noul coronavisrus, autorităţile anunţă că doar două dintre cazuri mai sunt active, restul pacienţilor fiind declaraţi vindecaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *