Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistriţa Năsăud: Creşte numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice şi al elevilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul cadrelor didactice şi cel al elevilor din şcolile judeţului Bistriţa Năsăud diagnosticaţi cu COVID-19 a crescut, în doar câteva zile, cu şapte. Cu toate acestea, Bistriţa Năsăud se menţine printre judeţele cu cea mai scăzută incidenţă, înregistrând 11 noi infectări în 24 de ore, conform celei mai recente raportări făcute la nivel naţional.

Potrivit statisticii prezentate joi de Prefectura Bistriţa Năsăud, judeţul înregistrează 1426 cazuri confirmate de CoVid-19 de la începutul pandemiei. Printre persoanele infectate se numără şase elevi şi 12 cadre didactice. Numărul acestora a crescut cu şapte în doar câteva zile, în condiţiile în care sâmbătă autorităţile in judeţ raportau Nouă cadre didactice, doi elevi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

" "

Printre persoanele infectate de la debutul pandemiei la nivelul judeţului se află de asemenea 68 cadre medicale (18 medici, 50 asistenţi) şi 35 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport, dar şi angajaţi ai mai multor instituţii publice cum ar fi Poliţia, Jandarmeria, Inspectoratul Teritorial de Muncă, ISU, Administraţia Finanţelor Publice, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, AJOFM sau funcţionari din primării. Printre diagnosticaţii cu COVID-19 se regăsesc şi un angajat de la o creşă de stat, o asistentă medicală de la o grădiniţă privată şi un angajat al DGASPC Bistriţa-Năsăud, de la o casă de tip familial.

Bistriţa Năsăud se menţine printre judeţele cu cea mai scăzută incidenţă, înregistrând 11 noi infectări în 24 de ore, conform celei mai recente raportări făcute la nivel naţional.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *