Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistrița-Năsăud: Focare de coronavirus în centrele pentru protecţia copilului

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistrița a raportat apariția a două noi focare de COVID-19 în municipiu.

Cele două focare au izbucnit la centrele pentru protecţia copilului aflate în subordinea DGASPC Bistriţa-Năsăud.

Testele efectuate în rândul beneficiarilor şi angajaţilor din centrele aflate în subordinea DGASPC Bistriţa-Năsăud au dus la identificarea, în ultimele 24 de ore, a două focare de COVID-19, potrivit datelor transmise duminică de Instituţia Prefectului.

Într-un centru pentru protecţia copilului au fost depistate şapte cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul beneficiarilor, iar în altul au fost depistaţi pozitiv trei angajaţi.

De sâmbătă până duminică, au fost confirmate alte două cazuri de COVID-19 în instituţii de asistenţă socială. Printre acestea se numără un angajat al unui centru de recuperare și un beneficiar al unei unităţi medico-sociale din judeţ.

Menționăm faptul că în ultimele 24 de ore, în județul Bistrița au fost depistate 60 de cazuri noi de COVID-19 din Bistriţa-Năsăud. Printre acestea se mai numără un ambulanţier şi un angajat al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

De la debutul crizei de coronavirus, în martie, și până în momentul de față, în municipiu s-au înregistrat în total 6.932 de cazuri de infecție cu malaria respiratorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *